Science in Practice Awards – 2016

Tijdens de Science in Practice Awards op 2 november zijn van de master Gedragsverandering aan de Radboud Universiteit in Nijmegen de drie beste scripties van collegejaar 2015-2016 bekendgemaakt.

De schrijvers van de winnende scripties werden tijdens de ceremonie in het zonnetje gezet. Zij kregen de gelegenheid om hun scriptie uit te leggen aan een publiek van studenten, ouders, docenten en professionals verbonden aan de master. Daarna namen de winnaars prijzen in ontvangst.

De Science in Practice Awards vinden jaarlijks plaats op de Radboud Universiteit en worden georganiseerd door B-Change, de studievereniging van de master Gedragsverandering. De ceremonie is een feestelijke en professionele aangelegenheid, waarbij naast het bekendmaken van de winnaars ook een beeld wordt geschetst van de vaardigheden en kennis die de studenten van de master gedurende het collegejaar op hebben gedaan.

De winnaars van afgelopen woensdag maakten deel uit van de achtste lichting van de master, welke werd opgericht door Dr. Rick van Baaren en Dr. Martijn de Lange. Tijdens de master leren studenten om gedragsinterventies te ontwerpen, met als doel het gedrag van groepen mensen te beïnvloeden. Werken aan de hand van bewezen technieken en de wetenschappelijke methode staan hierbij centraal.

De winnende scripties zijn een goed voorbeeld van de diversiteit die de master met zich meebrengt. De derde plaats ging naar Nadine van de Sande, die tijdens haar stage heeft anderzocht welk ontwerp van productverpakkingen in de supermarkt het meest gekozen wordt bij de consument. De tweede plaats was voor Alex van Roomen, in wiens scriptie wordt beschreven hoe gedragsverandering kan worden gebruikt om werkzoekenden te motiveren om meer gevarieerd te solliciteren om de kans op het vinden van een baan te vergroten. Op de eerste plaats eindigde de scriptie van Michiel Kuik. Hij heeft onderzocht hoe er meer meldingen kunnen worden gedaan van kartels die een eerlijke marktwerking tegenhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *