Netwerkdag – 2016

Op 4 februari 2016 vond de netwerkdag plaats. Op deze dag, georganiseerd door B-Change en de opleidingscommissie van de master, laten onze studenten zich van hun beste kant zien om de allerleukste stage te werven. Voor studenten viel er heel wat te kiezen: van commerciƫle instellingen tot overheidsinstellingen, van bekende opdrachtgevers tot nieuwe opdrachtgevers en van stagebedrijven in Amsterdam tot stagebedrijven in Venlo.

De dag vond plaats in de prachtige Villa Klein Heumen. Vroeg in de middag kwamen de studenten en bedrijven in hun beste outfit binnen. Hoewel de studenten zich goed hadden voorbereid op hun gesprekken waren de spanningen duidelijk van de gezichten af te lezen. Na een kop koffie werd de middag geopend door Martijn de Lange als voorzitter van de opleidingscommissie en Alex van Roomen als voorzitter van de netwerkdagcommissie van B-Change.

Vervolgens vertrok iedereen naar hun eerste gesprek, ergens in een van de prachtige kamers van Villa Klein Heumen. Tijdens de gesprekken spraken de studenten met opdrachtgevers waarbij ze naar voorkeur waren ingedeeld. Voor de studenten was dit het moment om te bewijzen dat zij de beste stagiair zijn voor de opdracht. Na een sessie van 20 minuten werd er weer afgerond en verplaatste iedereen zich naar een andere kamer. Zo verstreken 3 sessies tot de pauze.

Tijdens de pauze werd het tijd om wat te netwerken. Bedrijven spraken nog even de favoriete student aan en de studenten konden nog even met bedrijven praten waarvoor ze eigenlijk niet waren ingedeeld.

Na de pauze volgden nog 2 sessies. Daarna werd er buiten voor de villa een groepsfoto van de studenten gemaakt. Ze zien er niet elke dag zo chique uit natuurlijk. Na het vastleggen van deze memorabele dag was er nog een laatste kans om indruk te maken op de favoriete stageplek. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. Tijdens deze afsluitende borrel vormden zich zelfs rijen voor de populairdere stagebedrijven. Langzaamaan vertrokken de opdrachtgevers weer naar huis en bleven enkel de studenten over. Onder het genot van een portie friet en een biertje hebben we samen met alle studenten het einde van de netwerkdag gevierd en geproost op het vinden van een leuke stage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *