ASPO – 2015

Op 10 en 11 december vond het ASPO-congres (Associatie Sociaal Psychologische Onderzoekers) plaats in onze prachtige hoofdstad Amsterdam. Genoeg reden voor B-Change dus om het ASPO te bezoeken.

Op donderdagochtend verzamelden alle gedragsveranderaars zich in alle vroegte op station Nijmegen. Er werden nog snel wat ontbijtjes gehaald bij de AH to Go om vervolgens snel een stel zitplekken te claimen in de overvolle trein.

De ASPO heeft een overvol programma met voor ieder wat wils. Na de interessante opening door Keynote spreker Bruce Hood hebben we eerst gezamenlijk geluncht. Daarna kon iedereen zijn eigen gang gaan tijdens de verschillende parallel sessies met elk hun eigen thema. De eerste dag van het ASPO werd afgesloten met een poster sessie, waarbij we onder andere de prachtige poster van afgestudeerd gedragsveranderaar Johnny Buivenga konden bewonderen.

Vervolgens werd het tijd om ons te verplaatsen naar het hostel en de pizzeria, waar een heerlijke maaltijd op ons te wachten stond. Om half 9 werd het tijd voor de Crazy 35 die ons langs verschillende kroegen stuurde terwijl we allerlei opdrachten uit moesten voeren. Als grote winnaar kwam het team van Francine uit de bus! Zij gingen naar huis met de felbegeerde Gouden Prei(s).

De volgende ochtend moesten we weer op tijd uit ons bed om de laatste dag van het ASPO-congres te bezoeken. De dag werd geopend met een parallel sessie om vervolgens te gaan luisteren naar de tweede Keynote spreker Bianca Beersma. Na een lekkere lunch en een vierde parallel sessie werd het tijd voor de uitreiking van de ASPO dissertatieprijs. Misschien nog leuker om te weten: Johnny ging naar huis met de Dancker Daamen Poster Award!

Na de uitreiking zijn we met zijn allen terug gegaan naar Nijmegen. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug bij het ASPO congres 2016 in Leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *