Student2Business Day – 2016

Op 7 januari 2016 heeft B-Change voor de tweede keer de Student to Business Day georganiseerd. De STBD is een middag waarop de studenten van de master gedragsverandering in contact worden gebracht met professionals op het gebied van gedragsverandering. Zo kunnen studenten vast een concreter beeld krijgen van hun eigen toekomst en netwerken met gedragsveranderaars die hen voor zijn gegaan.

Gedurende de middag spraken zes oud masterstudenten over hele diverse onderwerpen en werden verschillende stellingen besproken. Dit zorgde voor interessante discussies.

Victoria Bakker opende de middag met een presentatie over haar ervaring met de overgang van student naar business. Vol enthousiasme vertelde ze over haar traineeship bij DisGover waar ze sinds kort werkt als Selling Consultant. Dankzij Victoria zijn we erachter dat gedragsverandering en de overheid een goede match vormen.

Vervolgens sprak Arne Meeldijk over zijn werk als Consumer Intelligence Analist bij het UWV waar hij mocht blijven werken na zijn afstudeerstage aan de master Gedragsverandering.

De heren van Pennock & Postema gaven vervolgens een college met tips & tricks over het starten van je eigen bedrijf. Er kwamen een hoop wijze lessen voorbij over het maken van visitekaartjes tot het inschakelen van een accountant.

Na de pauze opende Kevin de Goede het tweede blok met een inspirerende presentatie over zijn werk bij Dijksterhuis en Van Baaren. Daarnaast gaf hij ons tips over het op niveau houden van onze kennis en besprak hij het belang van ethiek wanneer we gedragsverandering willen toepassen.

Kim Ruijs vertelde vervolgens over haar loopbaan en haar werk bij XTNT, Experts in Traffic and Transport, waar ze na haar afstudeerstage is gaan werken.

De middag werd afgesloten met een presentatie van Hannes van de Ven. Van alle sprekers is hij al het langste actief in het werkveld. Hij vertelde hoe hij zichzelf heeft doorontwikkeld tot Research Manager bij Blauw Research in Rotterdam.

Wij danken alle sprekers voor hun inspirerende presentaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *